RU  UA

Як спроби Росії захопити Бахмут допомагають ЗСУ йти у контрнаступ: пояснення експерта

Зараз найбільш важка ситуація на бахмутському напрямку, де вже п'ять місяців росіяни не можуть виконати свої задачі. На цьому напрямку зв’язана величезна кількість сил, що дозволяє ЗСУ звільняти території на інших напрямках.

Про це розповів військовий експерт Ігор Романенко в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що під час війни було декілька історичних моментів. Вперше в історії було здійснено атаку на базу ЧФ в Севастополі.

Тепер відбулися атаки на аеродроми, де розташовані літаки стратегічної авіації. Частина з них свого часу були передані Росії з України разом з ракетами, які зараз використовуються зараз проти України.

Читайте також: Люди виживають за 4 кілометри від ворога: відеорепортаж з Бахмута

"Росіяни знають, що оборона повинна мати активний характер. Вони весь час ведуть атаки на різних ділянках фронту. Але на стратегічний наступ вони не мають сил. Мобілізація буде продовжуватися в міру потреби. Вони створюють резерви особового складу. Хоча вони гірше оснащені, ніж ЗСУ, але росіяни традиційно використовують стратегію навали. Саме цю тактику використовує Суровікін протягом всієї своєї кар’єри. Проте ЗСУ багато чого навчилися і успішно стримують ці атаки", - описав ситуацію експерт.

Він додав, що ЗСУ використовує тактику знищення потенціалу ворога, знищуючи центри управління, логістичні шляхи, боєзапас. Це дасть можливість звільняти інші території.

Нагадаємо, раніше комбат батальйону "Свобода", майор нацгвардії Петро Кузик розповів про проблеми росіян під Бахмутом.