RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Що впливає на боєздатність безпілотників: у ЗСУ назвали два погодні чинники

Протягом останніх днів російські окупанти знову почали використовувати для атаки на територію України іранські ударні БПЛА Shahed-136, які вони не запускали декілька тижнів через погодні умови. На політ дронів-камікадзе впливає поривчастий вітер, який здуватиме його з курсу.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: За ніч ЗСУ збили понад 60% "шахідів"

У нельотну погоду не літають як безпілотна бойова техніка, так і пілотована авіація. У Shahed-136 велика площа крила, тому під час поривчастого вітру його буквально буде здувати з курсу, пояснив Ігнат.

Він зауважив, що для атак ударними безпілотниками немає різниці зима чи літо. Але впливає перепад температури повітря. За словами речника Повітряних сил ЗСУ, при потраплянні дрону з плюсової температури у мінусову, може бути обмерзання площини фюзеляжу. Тому БПЛА може зледеніти.

Як уточнив Ігнат, це питання активно обговорюють експерти та висловлюють свої припущення, більшість з яких пов'язані з логістикою. Зокрема, у Росії могли або вже майже закінчилися Shahed-136, тому павза могла бути через поповнення запасів цих дронів.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що загарбники можуть транспортувати БПЛА відразу у декілька способів - як суходолом, так і літаками, тому у цьому випадку проблем з логістикою не може бути.

Раніше ми писали, що українські військові виявили докази, що іранські дрони-камікадзе Mohajer-6, попри запевнення влади Ірану, були поставлені до Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.