RU  UA

Скільки військ треба Росії для відчутного удару з Білорусі: офіцер ЗСУ назвав цифру

Для здійснення наступу на Україну з території Білорусі Росії необхідно щонайменше 40 тисяч військових. Такої сили було б достатнього, щоб створити великі проблеми.

Про це розповів офіцер ЗСУ, народний депутат України VIII скликання Ігор Лапін.

Читайте також: Надії на "м'ясо": як Путін стискає зашморг навколо шиї білорусів

На його переконання, Білорусь вже бере активну участь у війні проти України.

"Білоруси сьогодні передають техніку росіянам, росіяни живуть в Білорусі, вдягаються, взуваються, годуються, білоруси їм дають патрони, тому питання входження Білорусі у війну я розглядую з точки зору 24 лютого: вони вже у війні! Питання в тому, чи піде росія зі сторони Білорусі? Чи є в них достатньо сил, щоб піти? На моє переконання, менше, ніж 40 тисяч плюс, заходити з півночі безперспективно. Навіть не буде другої хвилі: перша хвиля вдариться в нашу стіну і зупиниться. А 40 тисяч плюс, це вже така сила, яка може наробити біди і створити нам великі проблеми", - наголошує експерт.

Він зауважив, що за такого розвитку подій, зокрема, Україні доведеться відтягувати свої війська.

"Також проблема логістики і проблема резервів. Це те, що хоче зробити Росія. Вони це зроблять! Якою кількістю і коли, це вже інше питання. Я знаю, що зараз в Білорусі багатьом медикам надходять відповідні документи для військкоматів. За отриманими розвідданими з тієї ділянки, все говорить про таку підготовку. Їхня головна мета не території, а відтягування наших сил. Для цього не потрібно мати якісь ударні і супер підготовлені війська. Тим більше, "чмобіки", які туди поїхали, це ж не ті, яких одразу кинули на мʼясо. Вони все ж таки декілька місяців готуються, і не таке вони вже і мʼясо. Недооцінка супротивника - найбільша помилка, яка може бути, - резюмував Ігор Лапін.

Раніше "Апостроф" писав, що Росія посилює свої війська у Білорусі та перекидає до кордону з Україною.