RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЗСУ підірвали в Мелітополі базу ФСБ: всі подробиці

ЗСУ вразили пункт базування аналітиків ФСБ у Мелітополі, зараз окупанти намагаються сховати свої підрозділи після ударів українських військових.

Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Укрінформ" повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: Сотні загиблих: відео та нові деталі удару по базі окупантів у Мелітополі

"Ми бачимо, що їхня ППО не спрацювала. І тепер у них паніка. Вони не розуміють, що робити. З учорашнього ранку вони займаються перекиданням своїх військових угруповань в інші місця, щоб намагатися сховати їх. Я б не казав, що вони тікають - вони передислокуються", - розповів він.

Міський голова також розповів про те, що ЗСУ вразили в Мелітополі три об'єкти ворога в місті та його околицях. Федоров також додав, що десятки російських військових загинули, а близько двохсот доправили до шпиталів. Зокрема їх відвозили на територію тимчасово окупованого кримського півострова.

"По-перше, було знищено їхній блокпост, який розташований на відстані 20 км від Мелітополя. Новобогданівка є знаковим населеним пунктом, тому що там є логістичний вузол росіян, через який вони перевозять залізницею свою техніку. По-друге, була знищена радіолокаційна станція, за допомогою якої росіяни як відстежували самотужки ППО, так і робили аеронавігацію" , - розповів мер.

Він також додав, що в місті зараз перебуває чимало проукраїнськи налаштованих українців, тому наші спецслужби знають всі пересування окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на аеродромі Бердянська лунали сильні вибухи.