RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Окупанти в Крим не втечуть: експерт розповів про методику контрнаступу ЗСУ на півдні

Удар по мосту під Мелітополем треба розглядати в контексті ще декількох ударів по тиловому забезпеченні ворога, зокрема по Клінцям в Брянській області та решті об'єктів. Адже на сьогодні ми маємо "повзучий контрнаступ" ЗСУ на південному напрямку.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав військовий експерт Олег Жданов.

"Зараз на Запорізькому та Херсонському напрямках ЗСУ застосовують таку ж тактику, яка була застосована на правому березі Дніпра перед визволенням Херсона. ЗСУ "виносять" всю логістику і тили російський військ. Тоді теж казали, мовляв, чому ЗСУ не йдуть в наступ на Херсон? І в Міноборони відповідали так само: "Ми "виносимо" і доводимо до стану небоєздатності російські війська". Точнісінько те ж саме відбувається і зараз. І це можна називати "повзучий наступ". Тобто знищуються склади ворога, зменшується його військовий потенціал, і російські війська будуть змушені або втікати, або залишитись і загинути", - каже Жданов.

Читайте також: Окупанти стягнули на Запоріжжя величезну кількість озброєння: що творять російські військові та "бомжі"

За його словами, цей контрнаступ і є у вигляді вогневого ураження військових об'єктів окупантів. Але такі удари остаточно ставлять крапку на боєздатності армії ворога.

"Такі удари і робляться, щоб остаточно поставити крапку. Адже більшу частину сил окупанти перекинули на Донбас, а решту кинули біля Мелітополя. Вони можуть використовувати якісь об'їзні шляхи, щоб забезпечувати ці підрозділи, але у ЗСУ є можливості, щоб в цьому випадку завдавати ударів по колонах російських військ. І в цьому випадку для ударів по колонам забезпечення може застосовуватись не лише далекобійна реактивна артилерія, а й штатна ствольна артилерія, і дрони-камікадзе", - каже експерт.

Він підкреслив, що якщо у росіян залишилось хоч трішки здорового глузду, то в них немає іншого шляху для відступу, ніж в бік Маріуполя.

"Крим сьогодні справжня пастка. Паромна переправа залежить від погоди і її не навантажиш, а Кримський міст не відновлено. Тому росіяни, скоріше за все, тікатимуть в бік Маріуполя та Новоазовська", - підсумував Жданов.

Як повідомлялося раніше, голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "АпострофTV" розповіла, що удар по мосту під Мелітополем – це частина контрнаступу ЗСУ.