RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Як "шахідам" вдалося долетіти з Азовського моря до Києва непоміченими: експерт розкрив деталі

Росіяни змінили тактику використання іранських дронів Shahed 136, завдяки чому їм вдається летіти на далекі відстані, максимально обходячи українську ППО по дорозі та залишаючись непомітними довгий час. Це пояснює, як БПЛА долетіли з Азовського моря до Києва під час вранішньої атаки 14 грудня.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Зараз росіяни тактично використовують Shahed 136 не так, як це було на самому початку. Вони намагаються обійти нашу ППО, зменшуючи висоту польоту цих дронів та вимикаючи двигун при наближенні до цілі. Таким чином вони зменшують вірогідність виявлення БПЛА системами ППО", – каже військовий експерт.

Та поки дрони летять над територією України, їх можна побачити неозброєним оком та почути характерний звук "мопеда". Щоб БПЛА не виявили завчасно, росіяни вдаються до певних хитрощів.

"Вони їх спрямовують по автострадам, щоб було найменш помітним саме гучність двигунів, щоб він дійсно виглядав як "мопед". А біля автострад у нас не так багато комплексів ППО і вони це використовують. Але поки вони застосовують тактику низької висоти, є вірогідність, що ці БПЛА можуть збиватися на блокпостах як поліцією, так і військовими", – пояснює Коваленко.

Як повідомляв "Апостроф", зранку у середу, 14 грудня, російська армія атакувала Київську область іранськими безпілотниками. Країна-терорист знову цілилась у критичну інфраструктуру області та столиці.