RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Patriot для України: навіщо нам нові ЗРК та чим вони відрізняються від С-300

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які можуть з'явитися в Україні, зокрема їх версія РАС-3 MSE, належить до озброєння, призначеного саме для боротьби з балістичними ракетами.

Про це "Апострофу" розповів головний редактор видання Defence Express Олег Катков.

За його словами, ці ЗРК з дальністю дії до 60 км, є системою протиракетної оборони кінетичної дії, яка вражає балістичні ракети безпосереднім контактом, врізаючись у них, а не вибухаючи поруч.

Читайте також: Постачання ЗРК Patriot в Україну: експерт розповів про можливі проблеми в інтеграції комплексів

Тобто, Patriot РАС-3 MSE суттєво відрізняється від комплексів С-300, які перебувають на озброєнні України, оскільки С-300 не збиває балістичні ракети, а "працює" по літаках і крилатих ракетах, які можна збити, пошкодивши "оперення" або ж сопло двигуна.

С-300, які, власне, перебувають на озброєнні ЗСУ, можуть перехоплювати аеродинамічні цілі на кшталт крилатих ракет, літаків чи гелікоптерів на відстані до 75 км. "Але не балістичні ракети", - підкреслив Олег Катков.

Він зазначив, що ефективних засобів протидії саме балістичним ракетам в Україні немає. "Швидше, всі ці системи Patriot – це результат тривалої роботи Києва щодо необхідності отримання систем захисту саме від балістичних ракет", - припускає головред Defence Express.

Докладніше в матеріалі "Апострофа" "Україна отримає системи Patriot лише як прелюдію - експерт з озброєнь"