RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому "шахіди" атакують Україну лише вночі: у ЗСУ дали відповідь

Росія атакує територію України іранськими дронами-камікадзе переважно вночі, щоб українській протиповітряній системі оборони було складніше їх виявляти.

Таке пояснення тактиці російських окупантів дав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону "Єдині Новини".

Читайте також: В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги: як розпізнати небезпеку

Він зауважив, що у темну частину доби безпілотники важко виявляти та ліквідовувати зі стрілецької зброї та зенітних гармат. Їх можуть зафіксувати радіолокаційні засоби.

"Тактика, властива застосуванню цих БПЛА, - це ніч. Це умови поганої видимості, тому що вночі їх візуально важко виявити тими засобами, якими їх збивають, - це і стрілецька зброя, і зенітні гармати. Тому саме радіолокаційні засоби виявляють їх, а зенітні ракетні комплекси та інші вогневі засоби - збивають", - пояснив представник Повітряних сил ЗСУ.

Кожного разу перед атакою росіяни розвідують слабкі місця української ППО, теж за допомогою дронів.

"Використовуючи русла річок і ті зони, які противник розвідує, де у нас можуть бути певні слабкі місця, сильні місця – це все противник виявляє. Здійснює розвідку напередодні ударів і таким чином намагається уникнути попадання в зону дії нашої ППО. Проте результат непоганий: 13 дронів збиті", – додав Юрій Ігнат.

14 грудня Росія атакувала Київ двома хвилями іранських безпілотників "Шахід". Всіх їх було збито.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як ефективно боротися з ракетами та дронами: лайфхак від ЗСУ.