RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Укренерго" скасувала режим НС: що відомо

Компанія "Укренерго" скасувала дію надзвичайного стану в об'єднаній енергетичній системі України, який був введений після чергового російського терористичного обстрілу.

Про це повідомили в пресслужбі національної енергетичної компанії.

16 грудня близько 13:00 "Укренерго" була змушена оголосити про режим надзвичайної ситуації в українській об'єднаній енергосистемі, оскільки російські обстріли призвели до втрати понад 50% споживання.

Читайте також: Є пріорітети: в "Укренерго" пояснили, як діятимуть відключення після ударів 16 грудня

Увечері енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію з енергопостачанням, тому в "Укренерго" оголосили про припинення дії надзвичайної ситуації в ОЕС України.

"На виконання вимог пункту 9.1.3 Правил ринку інформуємо про припинення дії надзвичайної ситуації в ОЕС України, яка настала 16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку російської федерації електроенергетичної інфраструктури України (теплові електростанції, гідроелектростанції, підстанцій магістральних мереж 330-750 кВ)", - написали в пресслужбі.

Зараз фахівці намагаються повернутися до графіків планових відключень електроенергії в регіонах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримала першу партію американського аварійно-ремонтного обладнання, яке допоможе відновити енергосистему після російських обстрілів.