RU  UA

Ворог використав тактику розпорошення: в ОК "Південь" розповіли про наслідки ракетного удару 16 грудня

Росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі та цивільній інфраструктурі України. Ворог застосовував тактику розпорошення уваги, ведучи обстріл з різних напрямків ракетами Х-101, Х-555 та крилатими ракетами "Калібр".

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

"Одночасно було застосовано і стратегічну авіацію, і був виведений на чергування у Чорне море ракетоносій, якого на ранок там ще не було. Він приєднався безпосередньо під час масованого обстрілу та завдав удари ракетами типу "Калібр". В зоні нашої відповідальності було зафіксовано збиття 11 ракет. Це 6 ракет повітряного базування типу Х-101 та Х-555, та 5 "Калібрів" були збиті над Миколаївщиною та Херсонщиною. Влучань в зоні нашої відповідальності не було", – повідомила вона.

За її словами, ворог використовував тактику розпорошення уваги, намагаючись максимально виснажити українськи сили ППО.

"Сьогодні ворогом застосовувалася тактика розпорошення уваги, атаки відбувалися з півдня, з півночі та сходу з аеропорту "Енгельс-2", в той же час були підняті винищувачі з в Білорусі. Ефективність роботи української ППО наразі оцінюється не менш ніж у 80%. І ми сподіваємося, що західні партнери допоможуть нам довести ефективність до 100%", – повідомила речниця ОК "Південь".

Також Гуменюк попередила, що, на жаль, у Росії ракет вистачать ще на три-чотири масовані удари.

"Ракет у Росії ще дуже багато, тому розслаблятися не варто. Їм ще точно вистачить на три-чотири масовані ракетні атаки. І не треба сумніватися, що вони будуть продовжувати проводити поодинокі ракетні удари. І не забуваємо про регіони, які знаходяться в зоні досяжності наземної зброї, ті ж самі С-300", – сказала вона.

Як писав "Апостроф", вранці 16 грудня окупаційно-терористичне військо РФ запустило по території України понад 60 ракет, які летіли з різних напрямків.