RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Синоптики попередили українців про небезпечну погоду

Синоптики попередили про небезпечні гідрологічні та метеорологічні явища в Україні протягом 17 грудня та першої половини 18 грудня, коли також очікуються сильні пориви вітру та ожеледиця.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Facebook.

Читайте також: Україну завалило снігом: фото та відео з різних областей

Небезпечні гідрологічні явища

Протягом 17-18 грудня триватимуть пiдвищення рiвнiв над поточними рівнями:

  • на дiлянцi Тиси Рахiв-Хуст на 0,3-0,8 м. Можливе утримання води на заплавi річки Тиса-місто Тячiв та початковий вихід води на заплаву річки Тиса-місто Хуст;
  • в нижнiх течiях річки Латориця та річки Уж на 0,3-0,8 м. Синоптики прогнозують початковий вихiд води на заплаву річки Уж-місто Ужгород, утримання води на заплавi річки Латориця-місто Мукачево. На річці Латориця-місто Чоп зберігається високий шар води на заплавi з пiдтопленням траси село Малі Геєвцi-село Тисянка, (ІІ рiвень небезпеки, помаранчевий);
  • в нижнiй течiї Боржави на 0,5-0,8 м, очікується вихід води на заплаву, пiдтоплення сiльгоспугiдь ряду сіл в Берегівському та Хустському районах Закарпатської області та траси Шаланки-Великі Ком'яти. Також синоптики попереджають про можливе початкове затоплення траси Мукачево-Рогатин (ІІ рiвень небезпеки, помаранчевий).

Небезпечні метеорологічні явища

У Києві та Київській області до кінця 17 грудня оголошено І рівень небезпечності, жовтий. Зберігається туман, видимість становить 200-500 м. Через це може погіршитися рух транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Раніше ми писали, що погода на вихідних вразить українців своїм розмаїттям — від відчутних морозів у західних та північних областях країни до весняного тепла на півдні.