RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Що зараз відбувається у Бахмуті: відеорепортаж з лінії фронту

Станом на 18 грудня, продовжуються запеклі бої у Бахмуті Донецької області. Російські окупанти намагаються розв’язати вуличні бої, постійно атакуючи місто та руйнуючи інфраструктуру. Водночас батальйон розвідки "Скала" разом з іншими бригадами та підрозділами Збройних Сил України, завдають вогневе ураження по армії Росії.

Про це йдеться у відеорепортажі головного редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова на його каналі в YouTube.

Читайте також: Складну ситуацію під Бахмутом можна змінити: військовий сказав, що для цього потрібно

"Бахмут стає східним форпостом української незалежності", - пише Бутусов.

У відео показується, як захищають місто українські воїни. Коментарі в них брали на тлі постійних звуків вибухів.

"Більш за все йде робота міномета. Позавчора, наприклад, були приходи від міномета 80-го калібру. Зараз ви чуєте, десь 120-тий працює. Десь годину тому працював "Град". На лівому березі Бахмута, ви самі бачили, що то були прильоти від "Градів". Тобто вони криють секторами", - сказав військовослужбовець.

Зранку з 9:00 російські окупанти роблять прицільні постріли близько півтори години. Переважно, здійснюють одиночні постріли по секторах. Техніку противника ЗСУ не бачать, крім танків, які іноді виїжджають з лісосмуг і роблять постріли.

"Легка бронетехніка не заїжджає на околиці міста, тільки штурмові бригади... До речі, форма в них (російських військових - "Апостроф") наша і інколи цивільна форма. Тобто вони маскуються більш під наших і під громадян. Це тільки можуть таке робити "зеки" або нові якійсь "чмобіки", - розповів боєць ЗСУ.

Також українські захисники зазначили, що ночами дуже холодно спати, тому краще себе почувають вдень. Водночас коли випаде сніг, то це буде перевагою для обох сторін.

"Тому що ми будемо краще бачити пересування їхньої техніки, піхоти. Так же само це і вони будуть бачити. Але все залежить від того, який ще буде мороз. Якщо сніг випав і малесенький мороз - він розтане, буде сльота. Це буде нам більше на руку, тому що ми все ж таки у місті знаходимося, а вони у полі. Нам буде краще визначити їхнє місцезнаходження", - розповів український військовий.

Як писав "Апостроф", російські окупанти змінили свою тактику під Бахмутом. Вдень вони невеликими диверсійними групами шукають слабкі місця, а під вечір або вночі роблять серйозні "вилазки".