RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гроза перед Миколаєм: у Харкові спостерігали унікальне природне явище

Увечері 17 грудня через територію Харкова проходив активний полярний холодний фронт південного циклону Erdmute, попереду якого відбувався інтенсивний рух теплого та вологого повітря морського походження. Приблизно о 22:10 над містом було зафіксовано грозу, яка аномальна з двох причин.

Про це у Facebook розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Він уточнив, що приземна температура повітря в цей час становила +10,6 градусів, що набагато вище за кліматичну норму для цієї пори року.

"Така гроза аномальна одразу з двох причин. По-перше, сам факт грозової діяльності в середині грудня у Харкові зафіксований вперше за останні не менше 25 років. По-друге, гроза була "теплою", тобто виникла на тлі високих температурних показників при виносі повітряної маси середземноморського походження у передній частині висотної улоговини. Подібні процеси характерні більше для другої половини осені", - пояснив синоптик.

Читайте також: В Україні різко похолодає, але потім знову повернеться тепло: синоптик назвав дати

Він додав, що з урахуванням потепління клімату, ймовірно, метеорологічні явища, характерні більше для теплого півріччя, взимку в майбутньому будуть частішати.

Як повідомляв "Апостроф", в Україну прийшло похолодання, на що чекати від погоди протягом тижня.