RU  UA

Залишилося небагато: експерт пояснив, що потрібно українській ППО для максимальної ефективності

З кожною новою масованою ракетною атакою окупантів українська ППО працює все ефективніше, але для 100% результату Україна потребує достатньої кількості німецьких систем ППО та NASAMS, а також Patriot.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Іван Варченко, експерт із питань нацбезпеки.

За його словами розслаблятися не можна, адже ворог і надалі атакуватиме ракетами Україну, навіть тими, які поки що перебувають на стадії розробки.

Читайте також: Навіть без аналогів Patriot: США пообіцяли допомогти зміцнити ППО в Україні

"Росіяни не виносять уроків зі своїх помилок, вони постійно наступають на старі граблі. Санкційний тиск і технічний тиск не дозволяє їм відновлювати ракетний "парк" з тією швидкістю, з якою вони його витрачають. Але вони все одно продовжуватимуть, щоб показати російському населенню, як вони "успішно борються" з Україною, знищуючи енергетичну інфраструктуру", - пояснив він.

Варченко наголосив, що за словами міністра Рєзнікова ефективність ППО досягає 80%. Це непоганий результат, але це не 100%. Так відбувається тому, що частина ракет летить над секторами, які закриті лише частково. У той же час, за наявності достатньої кількості зарубіжних систем ППО, російських ракет долітало набагато менше.

"Якщо ми отримаємо системи Patriot, ефективність наших ППО зросте. Тут настрій може бути лише оптимістичний. Ситуація складається таким чином, що ми можемо розраховувати на такі постачання, а також постачання й інших систем та високоточних озброєнь, незалежно від їх рівня засекреченості. Російські вторгнення - це виклик ВПК усіх цивілізованих країн, з яким потрібно покінчити якнайшвидше" , - прокоментував експерт.

Він також додав, що іранські "шахеди" і надалі надходитимуть до РФ, оскільки Іран розуміє, що Кремль програє, але продовжує підтримувати Москву.

"У них серйозні внутрішньополітичні проблеми, протести, в яких вони звинувачують Захід. І постачання "шахедів" у Росії розглядається як свого роду (божевільна по суті) відповідь на політику Заходу, що підтримує нашу країну", - резюмував Варченко.

Раніше ми писали, чому, за словами експерта, система Patriot не підходить Україні.