RU  UA

Все залежить від потреб війни: яким буде призив до ЗСУ у 2023 році

Після заяв заступника містера оборони Ганни Маляр в ефірі одного з телеканалів з'явилися заголовки про те, що після Нового року варто чекати на нову хвилю мобілізації у ЗСУ. Насправді ж про жодне різке збільшення призову відразу після Нового року у відомстві не говорили.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Мобілізація залежить від потреб війни. Крім того, є втрати, є потреба у відновленні. Навіть ті люди, які слава богу, живі-здорові, не поранені, все одно потребують заміни, тому це нормальний процес – мобілізація", - зазначила Ганна. Маляр.

Тобто про жодне різке збільшення призову відразу після Нового року в Мінобороні не говорили. Проте і згортати мобілізацію, звичайно, ніхто не буде, адже війна не закінчена. 16 листопада парламентарі продовжили дію військового стану та загальної мобілізації щонайменше до 19 лютого 2023 року.

Таким чином, з Нового року мобілізація справді продовжуватиметься. Але це буде не якась нова велика хвиля, а плановий набір у ЗСУ, який і не припинявся.

"Мобілізація ніколи і не зупинялася, вона йде постійно, - пояснює "Апострофу" військовий експерт Михайло Жирохов. – Вона необхідна, по-перше, для того, щоб розпочати підготовку людей для нових західних систем озброєння. Знімати з фронту стройові частини для того, щоб перенавчати їх для роботи на озброєнні західних зразків – нереально, тому нових мобілізованих відправляють на навчання в країни заходу, але навчання проходить і у нас, також дійсно потрібно заміняти загиблих, а також тих, хто хворіє або поранений. постійно.Не в тих масштабах, які були у березні-квітні, але вона йде. Це необхідний процес”.

Більше читайте у матеріалі: Потреби війни: якою буде мобілізація у 2023 році