RU  UA

Боротимуться за Крим: член Межлісу про зміцнення росіян на півострові

Громадяни РФ, які незаконно переїхали в Крим, а також колаборанти були впевнені, що російська армія їх захистить. А зараз вони вже розмовляють про можливість евакуації.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Читайте також: Як можна звільнити Крим і що потрібно зробити: член Межлісу озвучив відповідь

Є відео, на яких видно, як росіяни риють окопи у Криму прямо на узбережжі Чорного моря, зокрема на пляжі селища Чорноморське. На думку Барієва, зараз, коли ВСУ має сучасну зброю, ці окопи росіянам не допоможуть, бо Крим перестає бути фортецею, а стає "котлом".

"Це також дуже впливає на громадянське населення в Криму. Зараз нам надають інформацію, що громадяни Росії, які раніше незаконно переїхали в Крим, а також колаборанти були впевнені, що російська армія їх захистить. А зараз вони один з одним вже розмовляють про можливість евакуації". , - розповів він .

А картинку з копання окопів окупанти створюють для того, щоб не було паніки в самому Криму, а також для росіян.

"Таким чином вони демонструють, що з ЗС РФ дуже потужні і вони можуть відобразити наступ ЗСУ. Також є інформація, що на півострові зараз дуже багато російських військовослужбовців та "вагнерівців", які займаються копанням окопів. Ще нам повідомляли, що окупанти проводять перевірку учнів" технічних коледжів.Імовірно, їх достроково відпустять (на канікули) і залучать до ремонту військової техніки.А у кого є категорія прав В і С, тих можуть використовуватися як водіїв у російській армії.Росіяни постійно готуються і дають таке важливе послання, що вони боротимуться за Крим", - розповів він.

Докладніше: " Крим буде великим "котлом" для росіян - Ескендер Барієв "