RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Війна триває: чи буде нова хвиля мобілізації після новорічних свят

Триває повномасштабна війна з російськими окупантами і загальну мобілізацію продовжено до 19 лютого. За словами військового керівництва, нових її хвиль не планується, незважаючи на активізацію ворога.

"Апостроф" розповідає, чи активізуватиметься мобілізація в Україні після Нового року.

Як роз'яснив на брифінгу 19 грудня начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, жодного посилення призову до лав Сил оборони після Нового року не планується.

"З 24 лютого цього року йде мобілізація у нас. Вона оголошена указом президента, і навіть від самого початку жодних її хвиль не було. Так, справді, на першому етапі більше людей було призвано за мобілізацією, потім постійно знижувалися показники і зараз вони на значно нижчому рівні, ніж на початку", – розповів він.

Читайте також: Потреби війни: якою буде мобілізація у 2023 році

Горбач зазначив, що кількість призовників залежить від ситуації на фронті. У той самий час ці показники планові, вони прораховуються Генеральним штабом і мобілізація здійснюється планово.

"Говорити, що після Нового року буде чергова хвиля, не можна. Всі ці фактори, що впливають, давно враховані. І той, що в Росії пройшла мобілізація і там покликано від 200 до 300 тисяч громадян, враховано. Тому зараз ми працюємо згідно з планом і жодних хвиль не передбачається", – резюмував Горбач.

Найбільша потреба у ЗСУ на даний момент у стрілках, зв'язківцях, шифрувальниках. Насамперед мобілізують тих, хто має військовий досвід та участь у АТО/ООС. Якщо мобілізований не служив у війську, його направляють на навчання.

Як повідомляв "Апостроф", днями в Міноборони зробили важливе уточнення про "нову хвилю" мобілізації.