RU  UA

Немає в них нічого: полковник СБУ прокоментував погрози Путіна застосувати новітні ракети

Путін не зможе реалізувати свої обіцянки поставити на бойове чергування свої нібито новітні гіперзвукові ракети "Циркон" та міжконтинентальні "Сармат" попри всі запевнення російського воєнпрому.

Про це в ефірі АпострофTV сказав військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула.

"Ну і куди він їх встановить? Для того, щоб запускати ракети, потрібен носій. Потрібних літаків в нього залишилось 10, а що стосується кораблів, ну так с в путіна кілька човнів в Середземному і кілька човнів в Балтійському морі. Вгадайте скільки ракет вони можуть випустити по Європі чи США. Одну-дві не більше. Адже ці кораблі під прицілом і щойно вони почнуть погрожувати цивілізованому світу, випустять ракету, то одразу ж отримають у відповідь торпеду. Тобто для путіна має значення тільки перша ракета. Все інше вже не має значення. Те саме стосується "Сарматів", які вони обіцяють поставити на озброєння. Що значить, коли Шойгу каже про "Сармат"? Це значить що "Воєводи", які в нього стоять на бойовому чергуванні зараз, потребують термінової заміни на "Сармати", адже вони вже не працюють, а термін їх придатності вийшов. Тобто коли путін і Шойгу кажуть про Сармат, це значить, що в них нема тих ракет, які зараз повинні стояти на бойовому чергуванні і вони не гарантовано можуть вибухнути і немає в них ядерного щита сьогодні", - сказав Притула.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" оприлюднював перелік озброєння, яке передадуть Україні від Міністерства оборони США.