RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Чи буде в Україні реформа церковного календаря: озвучено відповідь

Православна церква України та Українська греко-католицька церква вирішили створити спільну робочу групу, яка займеться вивченням можливого переходу на новий календар. Деталі обговорили Блаженніший Святослав із Блаженнішим Епіфанієм.

Про деталі повідомили на сайті УГКЦ.

Читайте також: Різдво 25 грудня: чи дадуть українцям додатковий вихідний

У суботу, 24 грудня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч із Митрополитом Київським та всієї України ПЦУ Блаженнішим Епіфанієм у його резиденції – Митрополичому домі на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

"Підбиваючи підсумок прожитого року, сторони обговорили сучасну ситуацію в міжконфесійних і державно-церковних взаєминах в Україні, російську агресію проти нашої держави, що триває, перспективи розвитку України в повоєнний час і низку інших актуальних питань", - йдеться на сайті.

Предстоятели домовилися створити спільну робочу групу щодо конкретних пропозицій календарної реформи. Її з нагоди святкування 1700-річчя Першого Вселенського Собору, що відбувся у Нікеї 325 року. У цьому Соборі, зокрема, було визначено календарні принципи церковного життя.

Нагадаємо, що Синод Православної церкви України дозволив священикам спільно з віруючими приймати рішення про перехід на новоюліанський календар, за яким свято Різдва Христового може відбуватися 25 грудня.