RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ворожіння на Різдво: 10 стародавніх способів дізнатися про свою долю

Різдво - одне з найстаріших християнських свят. Дійшовши до наших днів, його первісний зміст дещо змінився та переплівся із язичницькими віруваннями й традиціями. Тому не дивно, що саме в ці дні традиційно починається час ворожіння.

"Апостроф" публікує 10 стародавніх способів заглянути у майбутнє.

Читайте також: В Україні запалили першу новорічну ялинку: фото

Як ворожити на Різдво

Ворожіння на імена

Потрібно написати чоловічі імена на папірцях. Всі їх треба покласти під подушку на ніч, а вранці - витягніть один папірець. Цей і буде вважатися іменем вашого судженого.

Ворожіння на каблучках

У глибоку тарілку треба насипати будь-яку крупу та покласти туди три каблучки: золоту, срібну і просту. Крупу перемішайте, щоб каблучок не було видно. Потім витягніть одну з них: золото - до статку, а біль прості каблучки - до невеликих доходів.

На здійснення бажання

Налийте в широкий таз чи каструлю воду, на краї посудини розвісьте зігнуті вдвічі смужки паперу, на яких написано бажання. Пустіть на воду маленький кораблик, посередині якого - свічка-таблетка. Розкрутіть воду навколо кораблика за годинниковою стрілкою. До якої смужечки припливе кораблик, те бажання й здійсниться.

Ворожіння на папірцях

На папірцях напишіть чи намалюйте колесо (до дороги), будиночок (до нового житла), ріг достатку, обручки, загалом усе, на що вистачить фантазії. Папірці складіть навпіл і покладіть у мішечок чи вазу. Всі учасники ворожіння мають витягнути папірці по черзі та дізнатися прогнози.

Ворожіння на книзі

Необхідно загадати бажання чи запитати, що хвилює, а потім візьміть будь-яку книгу і відкрийте її, де сподобається. Прочитане інтерпретуйте як відповідь.

Ворожіння на пророчий сон

Під ліжко потрібно поставити склянку, наповнену водою, а зверху на склянку треба покласти кілька гілочок хмизу. Уночі має наснитися наречений, який, як очікується, має перевести через річку.

Ворожіння на заміжжя

Ворожіння підходить для дівич-вечора. Треба зібрати подруг у кімнаті, побудувати в шеренгу, і щоб кожна переходила із кінця шеренги на початок. Та, яка перша дійде до дверей - вийде заміж першою, друга - другою, і т.д.

Ворожіння на рік заміжжя

Потрібно взяти високу склянку та обручку, її повісьте на ниточку. Каблучку можна взяти у заміжньої подруги. Треба розкачати обручку на нитці та опустити у порожню склянку. Скільки разів кільце вдарить об стінки склянки, у такому віці і вийде заміж дівчина.

Ворожіння на майбутніх дітей

Існує ворожіння на Різдво, яке пророкує стать дитини. Для цього у чарку потрібно покласти каблучку, яке часто носите. Налийте трохи води та поставте біля відкритого вікна на ніч. Вранці подивіться, як вода в чарці замерзла: якщо є ямки - буде дівчинка, а якщо піки - хлопчик. Ворожіння підходить, якщо на вулиці морозно.

Ворожіння на воску

Ворожити на воску можна як самій, так і компанією. Той, хто ворожить, має вилити розтоплений віск у миску з холодною водою, а потім розглянути візерунок, що вийшов. Визначити візерунок та воскову фігуру може тільки той, хто ворожив, ніхто не повинен підказувати.

  • квітка - фінансове благополуччя;
  • дерево - порядок у сім'ї;
  • кішка - здоров'я;
  • зірка - успіх на роботі;
  • черв'як/змія - невдача, зрада;
  • виноград - везіння у дружбі та коханні;
  • гриб - порада стати уважнішою та зібранішою;
  • листя дерева - символ заздрості;
  • куля/м'яч/коло - не зупиняйтесь на шляху до мети;
  • яблуко - символ мудрості;
  • яйце - великі зміни у житті, вагітність.

Раніше "Апостроф" розповідав, для яких трьох знаків Зодіаку 2023 рік може стати непростим.