RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Чому повістки вручають на вулиці та що зробити, щоб вас не "ловили": пояснення ЗСУ

В Україні в рамках військової мобілізації на вулиці чи в громадських місцях видають повістки усім чоловікам призовного віку. Таку практику можуть припинити за однієї умови.

Про це розповів керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, пише канал 24.

Читайте також: Потреби війни: якою буде мобілізація у 2023 році

За його словами, видаючи громадянам повістки на вулиці, Міністерство оборони таким чином актуалізує дані. Оскільки чоловіки фактично ніколи за власною волею не сповіщають територіальні центри комплектування про те, яку освіту вони отримали, куди переїхали, чи одружилися, чи розлучилися та чи мають дітей.

"Якби військовозобов'язані самі подавали оновлені дані в територіальні центри, ніхто не ловив би їх на вулицях", - зауважив посадовець.

Також він уточнив, чому саме на вулицях та в громадських місцях роздають повістки з метою уточнення даних. Це відбувається тому, що вручати повістки за домашніми адресами малоефективно, громадяни можуть просто не відчинити двері.

"Саме тому начальники територіальних центрів обирають місця, де багато людей", - зазначив він.

Військовий наголосив, що особливо легко це робити під час порушення громадського порядку, зокрема, комендантської години. Проте це не означає, що всім їм вручають повістки, щоб призвати до армії. У 95% це робиться, щоб громадяни з'явилися в територіальний центр і там уточнили свої військово-облікові дані.

Раніше ми писали, чи підлягають призову безробітні.