RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Без відключень взагалі: Галущенко пояснив, за яких умов світло на свята буде у всіх

Росіяни здатні ще на кілька масованих атак по енергетичній системі України і можуть завдати удару саме на Новий рік - з 31 грудня на 1 січня. Якщо ж ударів не буде, то українці можуть розраховувати на кілька днів безперебійного енергопостачання під час новорічних свят.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що росіяни схильні до певних дат й намагатимуться зіпсувати українцям свята.

"Росіяни не відмовилися від обстрілу енергосистеми. Вони прив’язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат, коли вони намагатимуться максимально завдати шкоди нашій енергосистемі", – наголосив Галущенко.

Читайте також: Відключень світла може бути менше: українцям дали простий лайфхак

Водночас, за словами міністра, якщо масованого обстрілу не буде, українці зможуть кілька святкових днів прожити взагалі без відключень енергопостачання. Адже ситуація в енергосистемі України налагоджується з кожним днем. Енергетикам вдається збільшити виробництво електроенергії та доставити її споживачам.

Як писав "Апостроф", директор ДТЕК Дмитро Сахарук попередив, що після Нового року ситуація з електропостачанням в Україні може погіршитися – росіяни здатні ще на 3-4 масовані атаки, а через похолодання зростає споживання електроенергії.