RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Складе "компанію" Сталіну: фото "депушкінізації" у Чернівцях

У Чернівцях позбулися символу, пов'язаного з культурою Росії. Демонтували гіпсове погруддя російського поета Олександра Пушкіна із фасаду Чернівецького музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Про це повідомила пресслужба Чернівецької міської ради у соцмережі Facebook.

Читайте також: У метро Києва зникли погруддя російських поетів: фото

Там зазначили, що тепер погруддя російського поета Олександра Пушкіна складе компанію бюсту Сталіна у складському приміщенні закладу.

У пресслужбі уточнили, що на дозвіл демонтувати гіпсове погруддя від Міністерства культури та інформаційної політики України чекали кілька місяців. Якщо будівля є пам’яткою архітектури національного значення, то дозвіл на це може надати тільки вищевказане відомство. Для роботи з демонтажу залучали автовишку.

Також у Чернівецькій міськраді повідомили, що містяни мають визначити, хто повинен зайняти місце демонтованого російського поета. Це можуть бути відомі українські митці.

В Україні з початку повномасштабного вторгнення у містах змінюють назви вулиць, об'єктів, які мають відношення до Росії та радянського минулого.

Нагадаємо, на початку грудня депутати Київради на засіданні перейменували 32 вулиці, провулки та бульвари, назви яких пов’язані з РФ.