RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Не лайфхак, а нісенітниця: чому небезпечно обігрівати квартиру цеглою на газовій плиті

Зараз у мережі - безліч варіантів зберегти тепло вдома, однак деякі з них можуть бути не просто неефективними, а ще й небезпечими. Зокрема, це стосується опалення оселі за допомогою цегли на газовій плиті.

Про те, чому небезпечно нагрівати цеглу на плиті, розповіли газовики з Рівнегаз.

Ставити цеглу на газову плитку, щоб вона нагрівалася й віддавала тепло в приміщення, - небезпечно, оскільки це може призвести до високої концентрації чадного газу й викликати навіть смерть людей.

Читайте також: Опалення може й не бути: як грамотно підготувати дім до холодів

Чадний газ отруює людину, він утворюється під час будь-якого виду горіння, коли в оселі недостатньо кисню, тому провітрювати кімнати просто необхідно, коли ви користуєтеся сторонніми засобами для опалення.

Природний газ, який використовується в побуті, містить спеціальний ароматизар, щоб люди могли його на нюх відчути. Водночас чадний газ не має запаху.

Симптоми отруєння чадним газом залежать від обсягу речовини, яка потрапляє в дихальні шляхи. Легкий ступінь отруєння: головний біль, запаморочення, шум у вухах, відчуття нестачі повітря, нудота, слабкість. Якщо ж у повітрі висока концентрація газу, то сильна інтоксикація виникає вже після 2-3 вдихів, людина непритомніє, а через 6-7 хвилин настає смерть через зупинку серця.

Вдома не завадить поставити детектор газу, який сигналізуватиме про небезпеку після підвищення концентрації чадного газу. До того ж зрозуміти про небезпеку можна за кольором полум'я: якщо воно жовте, то значить згоряє все паливо і утворюється більше чадного газу. У такому випадку треба терміново відчинити всі вікна навстіж для збільшення надходження чистого повітря.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як вибрати безпечний генератор і правильно ним користуватися.