RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Засіб проти диверсантів: ЗСУ на передовій отримали унікальну розробку

Дніпровські винахідники покращили окуляри нічного бачення, створивши "нічних водіїв", щоб українські захисники могли безпечно спостерігати за переміщенням ворога і навіть виявляти ДРГ.

Про це повідомили в ТСН.

Близько 20 приладів нічного бачення розробили для кермувальників, які рухаються в темряві. Завдяки ним бійці ЗСУ, що переміщуються фронтом, чи медики, котрі евакуюють поранених, можуть не користуватися фарами, а це дає перевагу - бути непомітними й зберегти життя.

Читайте також: Чекаємо на зброю: Буданов розповів, коли ЗСУ перейдуть в активний наступ

Розробники з Дніпра знайшли зручне кріплення окулярів до каски з різними варіантами живлення, а також додали вмонтовану інфрачервону підсвітку, намагаючись врахувати всі побажання військових і медиків.

"Ми довго шукали, щоб підходило кріплення і живлення було різноманітним у цих приладів. Далі ми вже переробляли зовнішню підсвітку, яка дозволяє більше освітлювати обочину", - сказав розробник приладу Олександр Кузьменко.

Фото: ТСН

Крім того, "нічний водій" підходить не лише для передової чи інших позицій, а ще й для виявлення ворожих ДРГ, які стелять засоби мінування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська ДРГ зробила спробу прориву на Сумщині.