RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні буде екстремально тепло: синоптик дав свіжий прогноз на Новий рік

Україна зустрічатиме Новий рік із погодою, яка відповідає за показниками другій половині березня. Екстремальне тепло забезпечать повітряні маси субтропічного походження, яке накриє більшість європейських країн.

Такий прогноз зробив синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє Мeteoprog.

Читайте також: Аномальне тепло та сильні морози: народний синоптик дав прогноз погоди на зиму

"Завдяки активному виносу на територію Європи повітряних мас африканського походження, новорічні свята пройдуть в умовах екстремального тепла в більшості європейських країн, і Україна в цьому плані не стане винятком", - зазначає синоптик.

За його словами, середньодобові температури перевищать на 8 - 12 °С кліматичну норму. Сніг, паморозь та інші зимові атрибути замінить суха комфортна погода з мінливою хмарністю та теплим вітром південно-західного напрямку.

Ігор Кібальчич зауважує, що снігового покриву не буде по всій країні, за винятком високогірної частини Карпат, де ще зберігається подекуди 10 - 30 см старого снігу. Також він припускає, що в деяких містах у південних та західних областях будуть встановлені нові температурні рекорди, зокрема історичні рекорди тепла для січня.

В останній день року, 31 грудня, на всій території України опадів не передбачається. Вітер буде західний із переходом на південно-західний, 5 - 10 м/с. Уночі та вранці можливий туман.

Нічна температура повітря становитиме +1...+6 °С, у північних та центральних регіонах -3...+2 °С, а вдень повітря прогріється до +5…+10 °С. Зокрема на півночі очікується +3…+8 °С, на Прикарпатті, Одещині та в Криму - близько +12 °С.

Новорічної ночі утримається комфортна тепла погода, без опадів. Вітер буде південно-західного напрямку, 5 - 10 м/с. Температура становитиме +2…+7 °С.

1 січня, у неділю, тепла погода утримається, при малохмарному небі та відсутності снігового покриву.

Вдень температура буде на рівні +6…+11 °С, у західній частині, у Криму та на півдні Одеської області подекуди до +12…+15 °С.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода в новорічну ніч та в перший день нового року.