RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Різдво 7 січня: чи можна відзначати, якщо вже відсвяткували 25 грудня

Після повномасштабного вторгнення Росії багато українців вважають за краще відзначати церковні свята за григоріанським календарем, щоб було менше "зв'язків" з країною-агресором. Однак у Православній церкві України пропонують українцям, якщо у них є таке бажання, відзначати Різдво двічі – за юліанським (25 грудня) та григоріанським (7 січня) календарем.

Про це пише "РБК-Ураїна".

"Знайте, зайвої молитви не буває. Якщо говорити по-богословськи, то ми Різдво відзначаємо після кожної Божественної літургії, яку завершуємо, тобто 365 разів на рік", – наголосив митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко.

Читайте також: Чому Різдво було завжди 25 грудня, і як воно стало 7 січня

Оскільки під час Божественної літургії згадуються Євангельські події, у тому числі і Різдво, Воскресіння, Голгофа та Вознесіння Господа на небеса. Тому немає гріха у тому, щоб святкувати Різдво і 25 грудня та 7 січня.

Як розповідав "Апостроф", раніше священик ПЦУ, ректор Православного університету святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко також пропонував українцям цьогорічне Різдво святкувати в обидві дати.