RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Плановий призов до ЗСУ може стати екстреним: від чого це залежить

Мобілізація до української армії у 2023 році залежатиме від низки факторів, проте про різке збільшення призову не йдеться.

Про це йдеться у статті "Апострофа".

Читайте також: Нова хвиля мобілізованих росіян тікатиме в тайгу та тундру – військовий експерт

Призов до армії цього року може перетворитися з планового на екстрений, коли доведеться терміново добирати до армії сотні тисяч, оскільки "потреби війни" у дуже короткі терміни можуть різко змінитися. На це можуть вплинути такі причини:

  • Безперервна мобілізація в Росії. Якщо ворог нарощує кількість особового складу, то ймовірно, що й Україні потрібно буде відповідати тим самим, і призиватиме ще більше людей.
  • Різке підвищення інтенсивності бойових дій. Наприклад, повторне відкриття фронту на півночі України з боку Білорусі. Нині близько 700 тисяч осіб перебувають у ЗСУ. Проте постійно вибувають поранені та вбиті. За офіційними даними, безповоротні втрати у ЗСУ значно менші, ніж у окупантів, і становлять від 10 до 13 тисяч загиблих. І якщо інтенсивність боїв різко підвищиться, то й загиблих, вочевидь, побільшає. А значить - втрати доведеться поповнювати новими мобілізованими.

Читайте повністю матеріал "Апострофа": Потреби війни: якою буде мобілізація у 2023 році.