RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Окупанти штурмують не лише Бахмут: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 4 січня

Збройні Сили України змусили ворога оборонятися на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках, тоді як на Бахмутському українські військові вже кілька місяців потужно відбивають усі штурми російських окупантів.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 4 січня повідомили в Генштабі ЗСУ.

На інших напрямках, таких як Куп'янський, Лиманський та Авдіївський, окупаційно-терористичне військо РФ намагається покращити тактичне положення підрозділів. Тим часом інші підрозділи окупантів штурмують позиції ЗСУ й отримують гідну відповідь: Сили оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Мар’їнка, Новомихайлівка, Побєда і Красногорівка Донецької області.

Читайте також: Могло загинути до 600 "мобіків": у Макіївці знищили базу окупантів, відео

Водночас противник за минулу добу завдав 7 ракетних, 18 авіаційних ударів та здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Краматорськ Донецької області, Запоріжжя та Херсон, унаслідок чого постраждали цивільні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без змін, російські окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, але ознак формування його наступальних угруповань немає. Вони обстріляли райони населених пунктів Карповичі, Леонівка і Грем’яч Чернігівської області; Ромашкове і Рожковичі - Сумської та Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ і Амбарне на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під обстріли потрапили понад 15 населених пунктів, серед яких Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог обстріляв райони понад 25 населених пунктів'5 Краматорськ, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Водяне та Мар’їнка Донецької області та інші.

На Новопавлівському напрямку вогневого ураження зазнали Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар та Микільське на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від російських обстрілів постраждали райони понад 25 населених пунктів. Росіяни не припиняють обстрілів цивільної інфраструктури міст та селищ вздовж правого берега річки Дніпро, зокрема уразили цивільну інфраструктуру Запоріжжя та Херсона.

Однак російські окупанти у повномасштабній війні проти України продовжують зазнавати нищівних втрат: у Генштабі підтвердили ураження ворога в районах населених пунктів Токмак, Мелітополь, Бердянськ, Пологи та Василівка Запорізької області. Там знищено 2 склади боєприпасів, до 10 одиниць військової техніки різного типу, уражено 2 пункти дислокації окупантів, ліквідовано та поранено до 260 російських військових.

"Авіація Сил оборони протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження загарбників та удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Українські ракетники і артилеристи уразили 2 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили і військової техніки, склад боєприпасів та пункт управління БпЛА окупантів", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили базу з російськими "мобіками" в Токмаку, і показав відео.