RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія готує на Різдво теракти на своїй та окупованій територіях

На Різдво Росія планує здійснити серію терактів на своїй та тимчасово окупованій територіях, щоб дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти і вчергове виправдати повномасштабне вторгнення перед росіянами.

Про це заявив політолог Олексій Голобуцький з посиланням на джерела у спецслужбах.

Кремль ініціював режим "припинення вогню" на Різдво, зокрема, для здійснення низки терактів на території Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Фальшива миротворчість: що задумав Путін і до чого тут Ердоган

"Інформація ISW щодо ініціювання Росією режиму "припинення вогню" з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня з метою перегрупування військ та накопичення сил має ще один важливий аспект. Як повідомляють мої джерела у спецслужбах, під прикриттям різдвяних свят очільники Кремля та ФСБ готують низку терактів на території Росії та окупованих територіях. Сфабриковані спецслужбами теракти мають призвести до жертв серед цивільного населення", – зазначив Голобуцький.

Такими діями Росія хоче домогтися декількох цілей, серед яких дискредитувати Україну на міжнародній арені й у християнському світі, а також "переключити" увагу росіян з масової загибелі новомобілізованих окупантів у Макіївці й перетворити своє повномасштабне вторгнення в Україну на "священну війну".

"По-перше, метою російських терактів є звинувачення України в очах світової спільноти. По-друге, ростеракти спрямовані і на російського споживача. Мовляв, дивіться, нічого святого: сатаністи вигнали нашу церкву і влаштували криваву бійню в церквах на Різдво. Таким чином незрозуміла для багатьох росіян спецоперація перетвориться на священну війну. Це і мобілізацію в РФ полегшить, і вбивства росіянами українського населення виправдає", - наголосив політолог.

У зв'язку з імовірністю здійснення російськими окупантами терактів на окупованих українських територіях тамтешнім мешканцям варто бути обережними й утриматися від відвідування місць масового скупчення людей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, для чого насправді Путіну потрібне різдвяне "перемир'я".