RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи приходитимуть повістки у військкомат через "Дію": українці отримали відповідь

В Україні повістки військовозобов'язаним українцям не будуть вручати за допомогою "Дії", але в застосунку може з'явитися електронний військовий квиток.

Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік для The Village Україна.

Новий порядок взяття на військовий облік, затверджений постановою Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року, не передбачає вручення повісток через "Дію".

Читайте також: Військкоматам передаватимуть інформацію ще про дві категорії українців

"Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через "Дію". У нашому плані роботи поки немає таких завдань", - запевнив представник Мінцифри.

Водночас у "Дії" незабаром з'явиться новий сервіс - електронний військовий квиток. Проте наразі в Мінцифри не діляться деталями щодо його впровадження й застосування.

"Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України", - пояснив Банік.

За його словами, повномасштабна війна стала каталізатором процесів із цифровізації більшості державних сервісів і послуг, які можна запровадити онлайн в "Дії", оскільки вони довели свою ефективність.

"Більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в "Дії". Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне пріоритетних рішень", - додав Мстислав Банік

Раніше "Апостроф" повідомляв, кому в Україні обов'язково треба ставати на військовий облік.