RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Безробітні українці можуть отримувати по 6700 гривень на місяць: що для цього потрібно

У результаті повномасштабної війни з російськими окупантами Україна отримує колосальні руйнування, а багато українців залишилися без роботи. У країні діє проект "Армія відновлення", який дає можливість безробітним отримувати 6700 гривень за суспільно корисну працю.

Як пояснили в Мінекономіки, подати заяву на отримання допомоги можна за допомогою порталу "Дія".

Українці у період військового стану мають право на виплату з безробіття у розмірі мінімальної зарплати (6700 грн). При цьому безробітному можуть запропонувати суспільно важливу роботу, а у разі відмови – позбавити виплати.

Для того, щоб отримати статус безробітного та допомогу з безробіття, потрібно подати заяву до "Дії" або за допомогою електронних сервісів Державної служби зайнятості.

Читайте також: В Україні урізали виплати безробітним: з чим це пов'язано

При цьому, згідно з постановою Кабміну, реєстрацію безробітного в центрі зайнятості припинятимуть, у разі відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах військового стану.

"Отже, не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов'язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування", – наголосили в Мінекономіки.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи підлягають призову до лав Збройних сил України безробітні військовозобов'язані.