RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Чи можуть вручати повістки в київському метро: влада дала відповідь

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чи дійсно військовозобов'язаним українцям вручають повістки біля входу у метрополітен. Відповідні повідомлення інколи з'являються у соцмережах.

Такі нюанси уточнив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко для ТСН.

Читайте також: Решті – чекати на повістки: кому з чоловіків можна виїхати з України у 2023 році

За його словами, відповідно до українського законодавства, чіткого місця, де саме має бути вручена повістка, не прописано. Відтак, на неї можна чекати будь-де.

“Щодо повісток. Законодавством чітко не регламентується місце, де повинна вручатися повістка. Її можуть вручити у будь-якому місці", - зауважив він.

При цьому повістка повинна обов’язково бути підписана керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також мати мокру печатку. Ще в ній має бути вказано дату вручення, адресу військкомату та час, на коли необхідно з'явитися.

Також посадовець розповів, хто має право вручати повістки. Це можуть робити співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки та уповноважені особи ОМС, керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі освітніх закладів, фізособи-підприємці та навіть управителі багатоквартирних будинків.

Керівник КМВА звернувся до киян із закликом довіряти виключно перевірений інформації з офіційних джерел. Адже поширення чуток лише допомагає ворогові сіяти паніку.

Раніше ми писали, чи можуть одразу відправити на фронт чоловіків без бойового досвіду.