RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У окупантів не залишиться шансів: Україна отримає ще одну систему NASAMS

Збройні сили України отримають чергову військову допомогу від Канади, куди входитиме передова зенітно-ракетна система NASAMS.

Про це повідомив голова Міністерства оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: Розробники розширили можливості системи ППО NASAMS: у чому суть покращення

Він розповів, що провів продуктивну розмову з главою Міністерства національної оборони Канади Анітою Ананд, під час якої обговорили плани Канади, що суттєво посилять обороноздатність України.

"Канада незабаром оголосить про додатковий пакет безпекової допомоги Україні... З нетерпінням чекаємо офіційного оголошення. Дякуємо Канаді за те, що залишаєтеся поруч з Україною", - додав міністр

Також з'явилося повідомлення від глави Міноборони Аніти Ананд у Тwitter про те, що Канада купить у Сполучених Штатах передову національну ЗРК NASAMS для передачі Україні.

"Я спілкувалася з міністром оборони України Олексієм Рєзніковим сьогодні вранці і прямо почула: системи протиповітряної оборони є головним пріоритетом України. Саме тому Канада купує у США передову національну зенітно-ракетну систему (NASAMS), щоб передати її Україні", - йдеться у повідомленні міністра.

Це перша пожертва Канади систем ППО Україні. В умовах жорстоких авіаударів Росії по Україні ця система протиповітряної оборони допоможе захистити українські населені пункти та критичну інфраструктуру від атак безпілотників, ракет і авіації, зауважила Аніта Ананд.

Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, скільки потрібно пересувних зенітних ракетних комплексів NASAMS для того, щоб надійно закрити українське небо від російських ракет.