RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Чи можна зупинити терор": Зеленський про удари по Дніпру та Україні 14 січня, відео

Лише надання Україні озброєння дозволить зупинити Росію та запобігти ракетним ударам по цивільних об'єктах.

Про це у традиційному відеозверненні заявив очільник держави Володимир Зеленський.

Зокрема, президент вирішив адресувати свою заяву політичним лідерам, які досі вагаються, чи потрібно надавати Україні більше озброєння для відбиття агресії Росії.

За його словами, у суботу ЗС РФ здійснили ракетні удари по Києву, Дніпру, Хмельницькому, Одесі, Кривому Рогу, Вінниці, Харкову, Ладижину та іншим містам, у яких під вогонь окупантів потрапили цивільні об’єкти.

Читайте також: Під завалами може бути до 200 людей: Кирило Тимошенко про теракт у Дніпрі

"Розбір завалів у Дніпрі ще досі триває і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами, поки що не відомо. На жаль, перелік загиблих зростає з кожною годиною... Мої співчуття рідним і близьким. Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна й треба зробити на нашій землі, в нашому небі, у нашому морі. Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і якої так очікують наші воїни", - зазначив Зеленський у своєму відеозверненні.

Очільник держави впевнений, що умовляння або затягування часу грає на руку лише російським загарбникам, які продовжують методично вбивати українців, використовуючи, у тому числі, іранське озброєння.

Зеленський нагадав, що будинок у Дніпрі, у який потрапила російська ракета, розташований на вулиці Набережна Перемоги, яку назвали на честь перемоги над нацистами у Другій світовій війні. Сучасна Росія, на думку президента, перейняла усе від Третього Рейху, тому Україна має зупинити злочинців сьогодення.

"Вічна пам’ять усім, чиї життя забрав р*шизм. Слава всім, хто захищає людей! Всі служби зараз працюють у місцях, куди влучили російські ракети. Боремося за кожну людину! І обов’язково ворог отримає нашу відповідь на полі бою. Наші воїни це забезпечать. Кожен, хто причетний до цього та інших ракетних ударів проти України, будуть знайдені й притягнуті до відповідальності", - резюмував Зеленський.

Раніше ми розповідали, що зросла кількість постраждалих внаслідок ракетного удару ЗС РФ по Дніпру.