RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ворог продовжує атаки на Донбасі та тримає оборону на півдні України: свіжі карти боїв

Станом на 14 січня, на 325-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, ситуація у Соледарі продовжує бути динамічною, там ведуться тяжкі бої, незважаючи на заяви росіян про його взяття. Ворожий наступ триває й на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Вранці ворог вдарив по Харкову ракетами С-300: всі подробиці

Схід України

Аналітики припускають, що російська заява про взяття Соледару, де не згадали про ЧВК "Вагнер" Євгена Пригожина, спричинила розбрат у лавах російської еліти. Для Пригожина взяття Соледару означає підняття авторитету. Водночас Генштаб ЗСУ не поспішає викладати подробиці ситуації у тому районі.

У своїх спробах захопити всю Донеччину окупанти продовжують наступати на Авдіївському та Бахмутському напрямках. На Куп’янському та Лиманському напрямку ЗС РФ намагаються покращити своє тактичне становище. Вони продовжують обмежені атаки для відновлення позицій.

Також противник знову наступав на північ, північний захід і південь від Кремінної. На північ від міста українські воїни відбили атаки в районі Роздолівки та Солі, а на південь від міста - на околицях Червоної Гори.

Карта боїв на лінії Сватове-КреміннаФото: understandingwar.org

Крім того, ISW вважають, що українські воїни тримають організовану оборону із західного боку Кремінної. Водночас Москва передає про окупацію низки населених пунктів на околицях міста.

Рашисти продовжують атакувати Бахмут та населені пункти з південно-західного боку. Ворог міг просунутися в районі Озарянівки, а на Авдіївському напрямку - у районі Мар’їнки.

ЗСУ також відбили ворожі атаки у районах населених пунктів Площанка, Білогорівка та Червонопопівка Луганської області та Роздолівка, Сіль, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Кремінна, Перемога, Майорськ, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Карта боїв на ДонеччиніФото: understandingwar.org

Південь України

Російські загарбники продовжують оборонятися на півдні країни. Також російська армія атакує західний берег Дніпра у Херсонській області і завдають ударів по Херсону.

Карта боїв на півдні УкраїниФото: understandingwar.org

Раніше ми писали, що у суботу, 14 січня, у Києві прогриміли вибухи: за попередньою інформацією, російські окупанти завдали удару балістичними ракетами по критичній інфраструктурі столиці. Одна з ракет упала на житлові будинки у селі Копилів.