RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вибух російської ракети в Дніпрі: останні подробиці про жертв і тих, хто вижив

14 січня російське окупаційне військо вчинило один із найбільших терактів за всю повномасштабну війну: росіяни завдали ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Зараз відомо про 30 загиблих.

"Апостроф" розповідає про останні подробиці трагедії.

Оновлення.

Внаслідок терористичної атаки Російської Федерації загинув тренер з боксу Михайло Кореновський. Його дружина та двоє дітей залишилися без чоловіка, батька та даху над головою.

Станом на 19:30 кількість загиблих становила 30 осіб, поранено 75. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Станом на 18:00 стало відомо про 29 загиблих і 73 поранених. 30 людей опинилися у лікарні, з них 12 – у тяжкому стані. Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

За даними обласної військової адміністрації на 17.05, відомо про 28 загиблих, з них 1 дитина; травмовано 73 особи, з них 13 дітей; врятовано 39 осіб, із них 6 дітей. Ще 43 особи розшукуються.

За даними ДСНС станом на 13:00 відомо про 23 загиблих у Дніпрі, серед яких одна дитина. Травмовано 72 особи, з них 13 дітей. Врятовано 39 осіб, у тому числі 6-ро дітей. Отримано 43 повідомлення про безвісно зниклих осіб.

Під час пошукових робіт рятівники ДСНС почули голос жінки у зруйнованому будинку. Пізніше рятувальникам вдалося врятувати її.

Читайте також: "Цьому немає вибачення": реакція союзників України на обстріл 14 січня

Російська ракета знищила 72 квартири. 164 квартири пошкоджено. Зараз потрібно переселити мешканців щонайменше 236 квартир – це понад 400 людей, які жили в цьому будинку та поруч.

Станом на 11:00 до міських лікарень звернулось 18 постраждалих, з них 6 дітей. Госпіталізовано 8 осіб, з них 7 дітей, прооперовано троє.

Серед загиблих - Ірина Саламатенко та Ольга Усова. Про це написав чоловік однієї з загиблих:

"Царство небесне! Вас обох сьогодні вбили покидьки! Мразі залиши трьох діточок без мам! Нажаль, нема можливості мені бути там, замість вас, я би помінявся не думаючи... Тим, хто це зробив, та віддав наказ, будьте прокляті! Прокляті ви, ваші діти, та онуки!".

Ольга - волонтерка, стоматолог. Залишився сиротою малий синочок з татом, так само як і у її подруги Ірини.

Серед постраждалих опинилася Єва Кононко - зараз вона у реанімації у тяжкому стані. Дівчина жила на 8 поверсі, і після російського ракетного удару вона полетіла вниз, оскільки панелі панельного будинку склалися як картковий будиночок. Її родина потребує допомоги.

Унаслідок теракту постраждала 23-річна Анастасія, фотографія якої вже встигла облетіти всю мережу. Вона втратила дім, батьки досі під завалами, у вересні вона втратила коханого на війні.

"Реквізити для допомоги Анастасія напряму є в неї у сториз. Краще саме через її сторінку, оскільки банки блокують переводи через "підозрілу активність". Анастасія оновлює інформацію.

Одна з загиблих - 15-річна дівчина. Про це написала її сестра Аліса Лебідь.