RU  UA

Ще більше техніки та ППО від "Рамштайну": експерт розповів, що може отримати Україна

Після восьмої зустрічі у форматі "Рамштайн" 20 січня Україна може отримати багато важкого наступального озброєння та нові системи ППО.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міжнародник експерт, політичний консультант Максим Несвітайлов

"Гадаю, що основною темою "Рамштайну" буде надання Україні нових систем ППО та танків. Тема ППО взагалі зрушила з мертвої точки, навіть те, що раніше було фантастикою, що Україна отримає ЗРК Patriot, зараз вже є рішення про їх передачу. Щодо танків, то першою цю "скриньку" відкрила Франція, коли погодилася передати легкі колісні танки, і це був перший випадок, коли західна країна передала Україні саме нові танки, а не радянські. Потім потужно включилася Велика Британія, і зараз цей ланцюжок запустився. Після того, як на "Рамштайні" ця концепція утрясеться, коли вони між собою порозуміються, хто, скільки та якого озброєння може передати, то в Україну приїде дуже багато важкого наступального озброєння. І, звісно, ППО", – сказав експерт-міжнародник.

Як писав "Апостроф", голови Міністерств оборони Сполучених Штатів та Німеччини планують провести зустріч 19 січня у Берліні, де ключовою темою розмови буде передача танків Leopard 2 Україні.