RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Окупанти вдарили С-300 по Луганщині, є жертви: зведення Генштабу за 16 січня

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 16 січня. На триста двадцять сьому добу протистояння України російські окупанти продовжували обстрілювати критичну та цивільну інфраструктуру, що призвело до поранення та загибелі людей.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Яким може бути великий наступ росіян у 2023 році в Україні: в ISW назвали кілька сценаріїв

Зокрема, завдали два ракетних і шість авіаційних ударів, здійснили близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях.

Підтверджено інформацію, що 15 січня у Новопскові Старобільського району Луганської області Росія застосувала комплекс С-300. Одна з ракет впала на житловий будинок, у результаті чого загинули дві цивільні особи.

Залишається високою небезпека подальших ракетних та авіаударів по об’єктах по всій Україні.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація стабільна, формування наступальних угруповань не зафіксовано.

Водночас 16 січня біля українського кордону почалося спільне льотно-тактичне навчання авіапідрозділів збройних сил Білорусі та Росії, які входять до регіонального угруповання військ із залученням бойової авіації обох країн.

"Під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання в Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі. Водночас танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад тридцяти населених пунктів. Серед них Ветеринарне, Зелене, Тернова, Стариця, Вільча, Бударки і Тополі Харківської області та Середина Буда, Попівка, Павлівка і Кіндратівка на Сумщині", - йдеться у зведенні.

Куп’янський та Лиманський напрямки: росіяни обстріляли 10 населених пунктів: Котлярівка, Крохмальне, Берестове, Вільшана Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Невське і Кремінна на Луганщині.

Бахмутський напрямок: росіяни обстріляли райони 15 н. п. Роздолівка, Краснополівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Північне та Веселе Донецької області.

Авдіївський напрямок: відкривали вогонь по н. п. Красногорівка, Бердичі, Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

Новопавлівський напрямок: обстріляли райони н. п. Вугледар, Пречистівку, Микільські Дачі та Велику Новосілку на Донеччині.

Запорізький напрямок: ворог обстріляв райони 15 н. п. населених пунктів, зокрема, Зелене Поле, Ольгівське, Полтавка, Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Степове, Гуляйполе і Кам’янське Запорізької області.

Херсонський напрямок: росіяни обстріляли райони населених пунктів Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Львове, Новотягинка, Садове, Антонівка, Кізомис та м. Херсон.

"У Москві, здійснюється тиск на комерційні структури з метою фінансової підтримки ворожих збройних сил через переказ коштів в розмірі від 10 млн рублів. Разом з тим, на полігоні Кадамовський Ростовської області, з метою підготовки та подальшого комплектування частин та підрозділів російських окупаційних військ, що беруть участь у бойових діях в Україні, очікується прибуття підрозділів з мобілізованими. В першу чергу доукомплектування стосуватиметься приватної військової компанії “вагнер” та загонів “барс”, які постійно втрачають особовий склад в Україні", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, за даними Генштабу, в нашій країні загинуло вже понад 116 тисяч російських військовослужбовців. Лише за минулу добу ЗСУ ліквідували 790 загарбників.