RU  UA

​Чому Німеччина не передає танки Leopard: військовий аналітик пояснив ситуацію

Відмовки Німеччини передавати Україні танки Leopard пояснюються гібридною війною, яку веде росія проти ЄС. Ворог намагається розхитати єдиний Західний фронт, щоби ЗСУ не отримували необхідну зброю.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

"Йдеться про гібридну частину війни. Росіяни чудово розуміють, що якщо ми отримаємо ці танки, або інші, чи ту зброю, яка нам потрібна, то вони не стримують наш наступ і їм доведеться тікати в росію, а може ще й далі від наших кордонів. Тому росіяни проводять дипломатичну роботу, можливо, йде мова і про підкуп, принаймні, це в їхніх планах. Для того, щоб розхитати єдиний фронт, проти якого вони воюють, то треба перш за все розхитати підтримку союзників. А для цього треба використовувати усі засоби: підкуп, шантаж, інші речі. Це сам Герасимов зазначає у своїх статтях. Тобто, скоріше за все, вони це і використовують. І ми бачимо це на прикладі Німеччині, тому що їх відмовки надавати нам танки Leopard дуже дивні, навіть дитячі", – пояснив він.

Як писав "Апостроф", голови Міністерств оборони Сполучених Штатів та Німеччини планують провести зустріч 19 січня у Берліні, де ключовою темою розмови буде передача танків Leopard 2 Україні.