RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Білорусь чи Росія? Аналітики показали на карті, звідки могли завдати удару по Києву

14 січня російське окупаційно-терористичне військо атакувало Київ ракетами типу С-400, однак наразі достовірно невідомо, звідки саме вони прилетіли: з території Білорусі чи все ж РФ.

Про це припущеннями поділилися аналітики з "Беларускі Гаюн".

За їхніми словами, 14 січня вони не отримували жодної інформації про запуски ракет із Білорусі, як і в наступні кілька днів, коли російські окупанти атакували Київ. Також їм не надходили повідомлення про проліт ракет від мешканців прикордонних районів, які межують з Київською та Чернігівською областями.

Читайте також: Скільки російських ракет збила ППО 14 січня: Залужний озвучив цифру

Перед цим у Defense Express заявивли, що російські окупанти запустили ракети з білоруського аеродрому в Зябрівці, але білоруські аналітики виключають цю версію, оскільки неможливо безслідно запустити ракети С-400 з того летовища, біля якого розташовані Гомель з населенням 500 тисяч і ще десятки сіл.

Водночас "Беларускі Гаюн" розглядає версію, висунуту українськими військовими, про те, що росіяни могли запустити ракети на Київ з білоруської частини Чорнобильської зони, де ніхто не живе, і відповідно ніхто б не повідомив про запуски.

"Тому якщо говорити про те, чи могли запустити так, щоб ніхто цього не чув, є тільки один район у Білорусі, де це могло статися. Таку версію виключати не можна", - додали аналітики.

Тим часом вони розглядають ще одну версію: ворог вдарив по столиці з населеного пункту в Росії, розташованого поблизу Зябрівки, у Брянській області. Наприклад, о 7 ранку у Клинцях, Вишкові, Почепі, Климовому й Новозибковці чули звуки вибухів. Потім їх ще чули о 10:29 у Клинцях та Унечі.

Беручи до уваги всі вищенаведені версії, аналітики розробили карту, на якій видно, звідки могли летіти російські ракети С-400, якщо врахувати їхню дальність.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою ракетою вдарили росіяни по багатоповерхівці в Дніпрі.