RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Непридатна для використання по наземних цілях: у британській розвідці розповіли про ракету, випущену по Дніпру

14 січня росіяни вчинили один із найбільших терактів в Україні за час повномасштабної війни: окупанти влучили протикорабельною ракетою в житлову багатоповерхівку в Дніпрі, унаслідок чого загинуло понад 40 мирних українців.

Про тип ракети, яку російські окупанти запустили в житловий будинок, повідомили в розвідці Міноборони Великої Британії.

Там вважають, що окупаційно-терористичне військо РФ випустило велику протикорабельну ракету AS-4 KITCHEN, або ж Х-22, з середнього бомбардувальника Ту-22М3 BACKFIRE, яка відома своєю неточністю у випадках із наземними цілями й нездатністю її радарної системи наведення коректно розрізняти цілі в міських районах.

Читайте також: Трагедія у Дніпрі: з'явилося відео перших хвилин після удару

"Велика протикорабельна ракета AS-4 KITCHEN, випущена із середнього бомбардувальника Ту-22М3 BACKFIRE, найімовірніше, уразила житловий будинок у місті Дніпро, що призвело до загибелі щонайменше 40 людей", – написали британці.

Разом з цим у розвідці спростували заяви росіян про те, що це нібито українська ракета ППО спричинила трагедію в Дніпрі. Насправді ж за смерті понад 40 мирних українців відповідальні російські окупанти, які не здатні динамічно ідентифікувати цілі, унаслідок чого їхні великі протикорабельні ракети влучають по житлових будинках.

"Подібна зброя була причиною й інших інцидентів з масовими жертвами серед цивільного населення, включаючи обстріл торгового центру в Кременчуці 27 червня 2022 року. Хоча деякі ракети, такі як KITCHEN, непридатні для точного удару, дані війни в Україні свідчать про те, що дисфункція здатності Росії завдавати ударів на великій відстані є глибшою", - додали в британській розвідці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилося відео, яке засвідчує пряме влучання російської ракети в багатоповерхівку в Дніпрі.