RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Військова допомога від США на 2,6 мільярда доларів: що може отримати Україна

17 січня у Польщі головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з головою об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі й США завершують розробку великого пакету військової допомоги Україні. Загальна сума допомоги може сягнути 2,6 мільярда доларів.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що вперше до пакету увійдуть близько 100 бойових машин Stryker і щонайменше 50 броньованих машин Bradley. Це допоможе українським воїнам швидше та безпечніше пересуватися на лінії фронту.

Водночас наголошується, що цифри можуть змінитися, оскільки пакет ще перебуває на стадії обговорення в адміністрації Джо Байдена.

Читайте також: Один із найбільших в історії: США готують новий пакет військової допомоги для України

Очікується, що США передадуть Україні тисячі боєприпасів, у тому числі ракети для систем ППО.

Про черговий пакет військової допомоги буде оголошено за підсумками зустрічі на базі "Рамштайн" у Німеччині 20 січня за участю міністра оборони Ллойда Остіна та голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі.

Як повідомляв "Апостроф", Нідерланди слідом за Сполученими Штатами та Німеччиною можуть також передати Україні системи протиповітряної оборони Patriot.