RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чому взимку заводяться мошки і як їх позбутися: корисні поради

Українцям дали корисні поради та розповіли, як можна ефективно боротися з мошками, які можуть завестися у квартирі та будинку.

"Апостроф" публікує добірку корисних порад.

Чому взимку заводяться мошки у квартирі та будинку

Злакові мухи і циариди потрапляють у будинок разом із зараженою землею, після чого лялечки і вилуплюються. Мошки можуть розмножуватися навіть у зимовий період, оскільки у житлі тепло, спокійно і немає хижаків.

Читайте також: Що покласти в рис, щоб не завелися жучки і не відволожився

Дрозофіли відкладають яйця на шкірці фруктів і овочів, що підгнили, а через добу вилуплюються личинки, а ще через п'ять днів - з'являються вже дорослі особини. Яйця дрозофіла можуть потрапити до стравоходу, варто лише відкусити непромитий фрукт.

Такі комахи не несуть небезпеки для людини, але знаходитися в одному приміщенні з ними не дуже приємно.

Як боротися з мошками - корисні поради

Спершу необхідно провести генеральне прибирання, а всі поверхні протерти універсальним засобом для чищення. Речовину важливо розвести за інструкцією для ефективного миття та дезінфекції відер для сміття. При новій появі мошок ви можете ще раз обробити проблемні місця.

Найголовніше - виявити осередок проживання мошкари, яка воліє жити біля вікна через постійне тепло, що походить від батареї. Якщо мошки завелися в ґрунті кімнатних рослин – доведеться повністю змінювати заражену землю.

Вам потрібно буде розмочити ґрунт у воді, дістати рослину і промити коріння з листям. Далі слід позбавитися всіх гниючих пагонів і продезінфікувати горщик. Старий ґрунт вирушає на сміття, оскільки у ньому, ймовірно, вже завелися личинки. А ось нову землю для рослин необхідно попередньо прожарити в духовці та обробити інсектицидами. Грунт доведеться міняти у всіх рослинах відразу, інакше комахи встигнуть відкласти яйця вже у нову землю.

Від мошок непогано допомагають спреї та аерозолі, призначені для мух. Однак розпорошувати їх на кухні чи поруч із рослинами може бути небезпечно. Більш щадний засіб – фумігатор. За словами експертів, найпопулярнішою та найефективнішою пасткою від мошок є липка стрічка.

Раніше ми розповідали, як можна позбутися комах у квартирі.