RU  UA

​Які сили Росія зібрала на новий наступ в Україні: військовий експерт назвав цифру

Окрім 100 тисяч мобілізованих росіян, які вже воюють на фронті, росія планує незабаром перекинути ще таку ж кількість мобілізованих з навчальних полігонів для посилення наступальних дій вже навесні цього року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

"Вже зараз на фронті знаходяться 100 тисяч мобілізованих, ще 100 тисяч проходять навчання на полігонах Білорусі, на окупованій території та в самій росії. Вже у найближчі місяць-півтора вони мають з'явитися на фронті", – сказав він.

Жирохов також повідомив, що обидва Генштаби України та росії вже мають плани наступу на весну 2023 року.

"Кожен Генштаб, зокрема наш, має плани на наступальну та контрнаступальну операції. Говорити, що росіяни ось точно розробили план на 1 чи 8 березня, я би не став. Наступальні плани на весну існують і у нашого Генштабу, і у росіян. Тому тут питання, де, з якою тактикою і з якими стратегічними резервами кожна армія підійде до цього весіннього наступу", – повідомив військовий експерт.

Як писав "Апостроф", попри величезну кількість втрат, російське командування не перестає ставити різні завдання перед своїми військовими. Тому окупанти можуть розпочати наступ з будь-якого напрямку.