RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росіяни не припиняють спроб прориву на Донбасі: оновлені карти боїв на фронтах

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває вже 335-й день, вони продовжують наступати на лінії Сватове — Кремінна, в районі Бахмута. Українські військові завдають ударів по місцях зосередження ворожих військ у їхніх тилах.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На Запоріжжі окупанти, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію. Один із колаборантів області заявляє про успіхи РФ у цьому напрямі. Що може бути відволікаючим маневром, щоб відвернути увагу від відсутності обіцяного прогресу у Бахмуті.

Схід України

Генштаб ЗСУ повідомив, що у Червонопопівці Луганської області відбито атаку ворога. Окупанти проводять обмежені наземні атаки, намагаючись повернути позиції в районі Сватового на північний захід від міста. У районі Кремінної продовжуються бої. Від українських військових до позицій окупантів іноді близько сотні метрів.

На Донеччині росіяни продовжують активно наступати в районі Бахмута. Місто та околиці населених пунктів на північний схід, північ, захід, південний захід перебувають під ударами. Росіяни намагаються перерізати лінію наземного зв'язку із Костянтинівкою.

Читайте також: Є казарма - немає казарми: відео прямого потрапляння до бази росіян під Бахмутом

Бахмут здебільшого перебуває під українським контролем, але окупанти закріпилися на східній та південній околицях. На Авдіївському напрямі продовжуються атаки. Українські війська на Донеччині відбили атаку в районі Білогорівки, Роздолівки, Солі, Червоної Гори, Бахмута, Кліщіївки, Новобахмутівки, Красногорівки, Водяного, Мар'їнки.

Південь України

Окупанти могли провести невдалу наступальну операцію у Запорізькій області, підтверджених успіхів немає. Ворог намагався просунутися у районі Малих Щербаків. У дельті Дніпра тривають перестрілки на південь від Херсона.

Як повідомляв "Апостроф", заступник начальника ГУР МО генерал-майор Вадим Скибицький дав прогноз на перебіг війни найближчим часом.