RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Росія розпочала штурм Вугледара: що це означає для ЗСУ

Російські окупанти перейшли до штурму Вугледару Волноваського району Донецької області. Це місто має ключове значення, адже є стратегічно важливим пунктом комунікацій на півдні Донбасу та рубежем для українського контрнаступу на Кримський коридор.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Telegram.

Читайте також: ВСУ ведуть важкі бої за Вугледар: відео штурму міста окупантами

Він пояснив, що у разі захоплення Вугледару - це суттєво покращить стратегічне становище російського війська на Донбасі, дозволивши поглибити їх оборону.

За словами журналіста, Росія поставила в кампанії 2023 року мету - захопити весь Донбас, відсунувши ЗСУ від Кримського коридору. Для цього росіяни зосередили з'єднання своїх найкращих військ, зокрема, бригади морської піхоти та повітрянодесантних військ.

"Водночас для українських сил успішна оборона Вугледару - це завдання максимальних втрат російським елітним бригадам. Ми пам'ятаємо як росіяни вже вперше намагались захопити Вугледар восени, і зупинились у селі Павлівка біля міста. Російська регулярна армія дуже чутлива до втрат, і у російських медіа піднялась тоді хвиля, що російські морпіхи розбиті", - написав Бутусов.

Нагадаємо, раніше російські джерела повідомляли про наступ росіян у районі Вугледару, що розташований за 28 км на південний захід від Донецька, хоч ISW не міг станом на ранок 26 січня підтвердити цю інформацію.