RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Скільки "шахідів" залишилося у РФ: західні аналітики назвали точну кількість

Російске окупаційне військо перед масованою ракетною атакою 26 січня спочатку провело "розвідку" позицій ППО за допомогою масштабного дронового удару, однак у країни-терористки Росії починають закінчуватися "Shahed-136/131".

Про це повідомили військові аналітики ISW.

Вночі з 25 на 26 січня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе, застосувавши 24 БПЛА, усі з яких були збиті українськими захисниками, зокрема зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України.

Читайте також: Скільки українців загинуло через обстріл 26 січня: дані ДСНС

Як відомо, 7 січня міністр оборони України Олексій Резніков казав, що у РФ залишилося 90 безпілотників іранського виробництва. Тобто зараз у ворога щонайбільше 66 БпЛА. В ISW вважають, що російські окупанти мають достатньо дронів лише для кількох масштабних атак, якщо вони досі не отримали або скоро отримають нову партію "Shahed-136/131" із Ірану.

Так, нещодавно глава Держдуми країни-терористки РФ В'ячеслав Володін зустрівся з іранським лідером Ебрагімом Раїсі у Тегерані з метою "розширити двосторонню співпрацю". Аналітики переконані, що ці розмови, найімовірніше, включалиобговорення постачання іранського озброєння до Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про наслідки атаки "шахідами" по Київщині.