RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Призовник" із сокирою: як російська пропаганда створює фейки про вручення українцям повісток

Будучи нездатною досягти своїх військових цілей в Україні, Росія активно намагається посіяти невдоволення та паніку в українцях - у поліції розвінчали черговий фейк російської пропаганди про те, що одеські патрульні під "дулом" автомата нібито забирають чоловіка у військкомат. Це не більше, ніж робота ворожої ІПСО (інформаційно-психологічної операції).

Про це у Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Так, нещодавно у багатьох проросійських Telegram-каналах з'явилося чергове відео, на якому патрульні зі зброєю у руках затримують чоловіка нібито в Одесі та нібито у військкомат. Проте, насправді кадри знято 22 січня, проте не в Одесі, а в Миколаєві, і нікого там не забирали у військкомат.

Білошицький розповів передісторію: до поліції зателефонувала жінка, яка повідомила, що її вітчим зарубав чоловіка сокирою. Патрульні оперативно прибули на місце, затримали п'яного чоловіка, надали медичну допомогу потерпілому та викликали слідчих.


Читайте також: Обережніше біля львівського метро: українці висміяли російські фейки про масову роздачу повісток

"Словом, подія на відео зовсім не про мобілізацію "під дулом автомата", згодні? Ось саме так і працює вороже ІПСО, щоразу намагається розкачати населення, поширивши чергову зрадоньку, змусити нас панікувати… Тому, друзі, зберігайте інформаційну гігієну та черпайте інформацію лише з офіційних та перевірених джерел", - резюмував Олексій Білошицький.

Раніше "Апостроф" розповідав, хто має право вручати повістки в Україні.