RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Навчання" по-російськи: на Херсонщині окупанти погрожують вивезти школярів до РФ і лікуються в дитсадках

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 30 січня. На триста сорок першу добу протистояння російські окупанти продовжували вести наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, на інших - оборонялися.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Західні аналітики назвали три ключові етапи війни в Україні

За добу росіяни завдали чотири ракетних удари, здійснили близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі Очакова Миколаївської області.

Українська авіація за добу завдала чотири удари по районах зосередження противника, ракетні війська та артилерія уразили три пункти управління росіян, чотири райони зосередження та два склади боєприпасів.

У Генштабі наголошують, що залишається високою загроза російських авіа та ракетних ударів по Україні.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено.

Водночас на території Білорусі триває підготовка російських підрозділів. Росіяни відкривали вогонь по районах н. п. Хрінівка та Красний Хутір Чернігівської області; Волфине, Шпиль, Басівка, Запсілля, Мезенівка, Велика Писарівка Сумської області та Ветеринарне, Глибоке, Зелене, Нескучне, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічна Харківської області.

Куп’янський напрямок: обстріляли н. п. Синьківка та Кислівка Харківської області та Новоселівське, Берестове та Андріївка Луганської області.

Лиманський напрямок: відкривали вогонь по районах н. п. Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка, а також Діброва Луганської області та Ямполівка і Ямпіль Донецької області.

Бахмутський напрямок: обстріляли н. п. Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка, Дружба, Іванопілля та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: відкривали танковий, мінометний та артилерійський вогонь по Водяному, Красногорівці та Мар’їнці.

Новопавлівський напрямок: обстріляли н. п. Водяне, Богоявленка, Вугледар та Нескучне на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки: накрили артилерією близько 40 населених пунктів. Зокрема, Времівку Донецької області; Гуляйполе і Білогір’я - Запорізької; Добра Надія на Дніпропетровської області; Берислав, Львове, Іванівка, Антонівка, Херсон, Берегове та Велетенське на Херсонщині. Постраждали мирні жителі.

При цьому, за даними Генштабу, окупанти у Каховському районі у місцевих школах забороняють дітям навчатися дистанційно за українською програмою.

"Місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою, через це окупанти погрожують примусово вивозити дітей на так зване “навчання” вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до Росії та окупованого Криму", - йдеться у повідомленні.

У н. п. Таврійське Скадовського району у приміщені дитячого садка росіяни облаштували “польовий шпиталь”, який переповнений важкопораненими.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу ЗСУ, з початку війни Збройні Сили України ліквідували близько 126 650 російських окупантів, знищили десятки тисяч одиниць ворожої військової техніки.